Градови во Албанија

Албанија е земја која има две мориња – Јадранско и Јонско. Покрај дестинации популарни во текот на летната сезона, Албанија нуди и голем број други дестинации и градови, од кои некои се стари илјадници години и се под заштита на УНЕСКО.

Погледнете кои градови се најпопуларни меѓу туристите.