Саранда

Саранда е град на самиот југ на Албанија, недалеку од границата со Грција и е една од најпопуларните дестинации во Албанија. Бидејќи аеродромот на Крф е исклучително блиску, Саранда е популарна и меѓу меѓународните туристи кои  доаѓаат во Албанија.

Самиот град Саранда има околу 35.000 жители, се наоѓа на прекрасна локација, опкружена со море и планини и е одлична дестинација  за сите категории туристи – семејства, млади, но и за повозрасни туристи. Во Саранда има место за секого! Саранда има изразена медитеранска клима,  многу топла морска вода и повеќе од 300 сончеви денови годишно.

Ако се прашувате кога е можно да се плива во Саранда, тоа е периодот од мај па се до октомври. Понудата за сместување во Саранда е многу богата – од помали  апартмани или хотелски капацитети, до поголеми хотели со базени или  сопствена плажа.

11

Драч       Саранда       Ксамил       Валона       Борш       Химара       Дерми

Eval hotel, Saranda, Albanija, Smestuvanje

Hotel Eval

Саранда
100 метри од плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација

Hotel Iliria

Саранда
100 метри од плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација

Hotel Epirus

Саранда
Хотел на плажа
Полупансион по лице
Достапно за резервација