fbpx

Валона

Валона е еден од најголемите градови во Албанија и се наоѓа на идеалн  позиција – на самата граница на Јадранското и Јонското море во централна Албанија. Градот има богата историја и денес е една од омилените дестинации  за летен одмор. Валона и нејзината околина се карактеризираат со прекрасни  плажи, извонредна природа, многубројни историски локалитети, како и модерни  хотели и комплекси изградени во последните години.

Освен сместување и престој во самата Валона, туристите често избираат и помали места на периферијата на градот како што е Орикум или местото Радима, кои во последните години интензивно се развиваат и ја збогатуваат понудата на хотели и апартмани.

11
ERA beach apartments, Valona

Beach Apartments ERA

Цена од48€

Орикум, Валона
100 метри од плажа
Изнајмување стан по ноќевање
Достапно за резервација