Ксамил

Ксамил е мало гратче кое се наоѓа на брегот на Јонското море, со само 3.000 жители, но во летната сезона ова место го посетуваат исклучително голем број  туристи, како од Албанија и регионот, така и од целиот свет. Ксамил се наоѓа  веднаш до границата со Грција и спроти островот Крф и на околу петнаесет  минути од градот Саранда.

Ксамил важи за една од ТОП 3 дестинации во Албанија која мора да ја посетите  бидејќи овој дел од албанската ривиера е вистинска европска егзотика. Треба да се напомене дека во текот на сезоната Ксамил го посетуваат голем број  туристи, па ова место не е од оние за гости кои сакаат потивок одмор.

Понудата за сместување во Ксамил е разновидна – од помали хотели и станбени згради, до хотели со базени или хотели веднаш на морскиот брег.

11

Драч       Саранда       Ксамил       Валона       Борш       Химара       Дерми

Hotel Heksamil

Ксамил
250 метри од плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација

Hotel Solis

Ксамил
300 метри од плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација

Hotel Driloni

Ксамил
300 метри од плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација

Hotel Artur

Ксамил
Хотел на плажа
Ноќевање со појадок по лице
Достапно за резервација