fbpx

Химера

Химара е мал град на албанската ривиера, на Јонското Море, со извонредни плажи во самиот центар и околината. Градот се наоѓа на околу 3 часа јужно од Тирана и еден час од Саранда. Местото е особено популарно меѓу семејните гости кои сакаат потивок одмор.

Градот има свое шеталиште, плажи, марина, бројни пазари, како и места на брегот кои силно ви препорачуваме да ги посетите – Ѓипе (Џипе), Дерми, Ливади, Јале.

11